Jobbfluencer

Vad jobbar vi på Jeal & Co Event med egentligen? Hur kan en arbetsdag se ut för en konsult på en Norrländsk eventbyrå?

Den frågan ställde sig Ajdin Crnovic innan han bestämde sig för att komma och jobba en dag med oss på Jeal & Co för youtube-serien Jobbfluencer!

Vi åkte i januari tillsammans till Åre för att reka och planera inför ett event där 200 personer kommer till oss i slutet av mars.
Vi ska reka platser för allt från utomhusaktiviteter till galakväll och träffar bland annat en av våra samarbetspartners Explore Åre som tar oss med på fyrhjuling ut i skogen för att titta på möjliga ställen att arrangera utomhusaktiviteter på.

”Jag kan tänka mig att för att klara av det här jobbet måste man vara vara extremt, extremt strukturerad” säger Ajdin när vi senare befinner oss på hotell Copper Hill där planeringen inför eventet fortlöper. Och det ligger mycket i hans iakttagelse. Jobbet som projektledare kräver att man kan hålla många bollar i luften men vår största styrka och kanske viktigaste förmåga är att vara duktiga på skjuta från höften. Att projektleda ett event med många rörliga delar och människor som medverkar leder ofrånkomligt till att en del oförutsedda händelser sker, allt från transporter till väder kan ställa till det och då gäller det att vara förberedd på snabba ändringar och att kunna lösa saker ”on the fly”. Det är en egenskap som vi på Jeal & Co är stolta över att ha och ett väldigt viktigt verktyg vi använder oss av för att kunna leverera de upplevelser som våra kunder söker.

Vi fortsätter sedan planeringen med att strukturera om en lokal för att kunna husera både middag, prisutdelning och band. En för oss vanligt förekommande uppgift men precis som Ajdin upptäcker, inte alltid helt lätt och det gäller att ha huvudet på skaft för att få alla delar att fungera tillsammans. När Ajdin sen frågar vad det roligaste är med att projektleda event så är svaret enkelt.

Att få planera och sen genomföra ett event där vi levererar precis det kunden vill ha, där alla delarna löper smidigt och där vi sen kan åka hem vetandes att vi gjort precis allt för att leverera en unik och rolig upplevelse är verkligen den stora behållningen med jobbet. Vi skulle inte vilja göra något annat!

Stort tack Ajdin för att du ville komma och jobba en dag med oss på Jeal & Co! Det var jätteroligt att få visa upp en liten del av vad vi gör och det var roligt att ha dig på besök i jämtland.

Men du, nästa gång får du packa ett par rejälare vinterskor:)

Föregående
Föregående

Jahaja, hej Johan!

Nästa
Nästa

Säg hej till Erica!