Norrland checkar av restrenderna

Hur reser vi 2022? Miljöhot, pandemi och krig i Europa gör att världen känns mer osäker än på mycket länge. Samtidigt rullar livet på och vi ser fram emot att äntligen få träffas på riktigt och uppleva saker tillsammans. Vi vill fortsätta resa, men kanske lite annorlunda. Här är några tankar kring resetrender 2022.

När vi googlade på ”resetrender 2022” fick vi några olika resultat grundade på undersökningar från olika aktörer i branschen. Utifrån detta kan man se ett antal trender i innehållet, samt att nu här bidragit med några av våra egna funderingar.

Det vi tydligt kan se är att världsläget påverkar oss, både när det gäller säkerhet och ekonomiska faktorer.

  1. TRYGGHET

    Enligt undersökningarna sitter spår av pandemin kvar, och man kan inte veta vad som händer med viruset eller nya begränsande regler. Nu har dessutom ett krig brutit ut i Europa och världsläget är mer osäkert än på mycket länge. Många väljer resmål som de uppfattar som trygga. Trygghetsaspekten i sig är bred, det kan handla om en trygg arrangör, där man vet att man får det man önskar (och kanske lite till) eller helt enkelt någon som svarar när man ringer och har frågor och funderingar. Det kan vara att vi väljer att semestra inrikes och upptäcker vårt fantastiska land (Norrland) eller någon annan aspekt av trygghet.

  2. HÄLSA

    Efter flera år med begränsade möjligheter har vi reflekterat över hur viktigt resandet kan vara för hälsan. Nu vill vi göra resor som man mår bra av! Det kan handla om att man vill se något annat än hemmakontoret, vidga sina vyer för att orka mer. Olika upplevelser för olika behov. Det kan vara att finna lugnet i naturen, känna adrenalinet av att bestiga ett berg eller mixa pulshöjande aktivitet med avkopplande spa och näringsrika måltider.

  3. HÄR OCH NU

    En lång tid av pandemi har gjort att man vill försöka njuta i nuet och fånga dagen på ett annat sätt. Det är de små upplevelserna i varje ögonblick som är viktiga. Ni behöver inte planera lika noga, utan ta det som det kommer, och vi finns där för att se till att det blir trivsamt.

  4. HÅLLBARHET OCH ANSVAR

    Vi vill ta ansvar för vår gemensamma värld och bidra till att den ska bli bättre. Intresset ökar för ekoturism och fler väljer researrangörer som ta ansvar för både miljömässig och social hållbarhet. Vi vill även bidra till att stödja de lokalsamhällen som vi besöker.

  5. DET SOCIALA MÖTET

    Teams- och Zoom-möten i all ära, men under pandemin är vi många som längtat efter att träffas i verkliga livet. Nu när fysiska möten är möjliga vill vi passa på att resa tillsammans och skapa gemensamma minnen för livet.

Föregående
Föregående

Gemenskap